Puhtaan teollisuuden tekoälykiihdyttämö

AI-TIE järjesti Suomen ensimmäisen tekoälykiihdyttämön cleantech- eli puhtaan teollisuuden alalle (2021-2022). Kiihdyttämöön osallistui 19 Uudenmaan alueella sijaitsevaa pk-yritystä, joilla oli tavoitteena laajentaa tekoälyosaamistaan, kehittää sisäisiä liiketoimintaprosessejaan tai innovoida uusia tuotteita ja palveluita.

Kiihdyttämön aikana osallistujat oppivat tekoälyn perusteet ja kehittivät suunnittelutyökalujen avulla tekoälykehitysprojektejaan. Useat yritykset etenivät AI Design Sprint -vaiheeseen, jossa ne suunnittelivat ja toteuttivat tekoälykokeiluja.

Cleantech viittaa puhtaisiin teknologioihin, jotka edistävät luonnonvarojen kestävää käyttöä tuotteissa, palveluissa ja prosesseissa. Tavoitteena on maksimoida materiaali-, vesi- ja energiatehokkuutta hyödyntämällä uusia teknologioita, jotta veteen, ilmaan ja maaperään kohdistuvat päästöt vähenevät. Cleantechiä sovelletaan innovatiivisissa liiketoimintamalleissa, joiden tavoitteena on ratkaista globaaleja ilmasto- ja resurssihaasteita.

Tutustu yritysten tekoälytarinoihin! Artikkelimme, blogimme ja podcastimme kertovat kiihdyttämöön osallistuneiden yritysten tekoälymatkoista.

Yritysten kokemukset kiihdyttämöstä

Puhtaan teollisuuden kiihdyttämöön osallistuneet yritykset

Assistor-uutteran logo
Assistor-Uuttera
Devaco logo
Devaco
Hurrikaanit Group
Integral
Kiitosimeon
Korjauspartnerit
Link Design logo
LINK Design and Development
Netbaron Solutions
Nordic Waterproofing
Picosun
Premix
Roima Intelligence
Rolan
saalasti logo
Saalasti
SA-TU Logistics
sintrol logo
Sintrol
talokaivo logo
Talokaivo
teca logo
Teca
Valtti logo
Valtti Kumppant
aistories.fi yleislogo

Verkkosivuston tarjoaa:

Aistories.fi luotiin osana AI-TIE eli Tekoälyinnovaatioekosysteemillä kilpailukykyä pk-yrityksille (2021-2023) ja AI-TIE Etelä-Suomi (2022-2023) -hankkeita. Tätä nykyä se palvelee myös muita korkeakouluhankkeita, joiden tavoitteena on edistää tekoälyn käyttöä ja hyödyntämistä pk-sektorilla.