Tukea keskivaiheen yrityksille

Keskivaiheen yrityksen tukitarpeita määrittää sovellusten kehittäminen ja sen tarvitsema rahoitus. 

Rahoitusta sovellusten kehittämiseen

Keskivaiheen yritykset saattavat kaivata lisärahoitusta tekoälysovellusten kehittämiseen. Seuraavat tahot kykenevät vastaamaan tähän tarpeeseen. 

Tempo-ohjelmat
Tempo-rahoitus on Business Finlandin tarjoamaa rahoitusta, joka on tarkoitettu alle 5-vuotiaille startup-yrityksille, joilla on uusi tuote- tai palveluidea.

ELY-keskukset
ELY-keskukset hoitavat valtionhallinnon alueellisia toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Suomessa. ELY-keskukset ovat merkittäviä alueiden kehittäjiä ja EU-rahoituksen myöntäjiä.

Finnvera
Finnvera tarjoaa rahoitusta yritystoiminnan alkuun, kasvuun ja kansainvälistymiseen sekä viennin riskeiltä suojautumiseen.

Innovaatioseteli
Innovaatioseteli on Business Finlandin tarjoamaa rahoitusta, joka tarkoitettu pk-yrityksille, joilla on uusi tuote- tai palveluidea, jolla on potentiaalia kansainväliseen kasvuun ja jonka eteenpäin viemiseksi yritys tarvitsee ulkopuolista osaamista.

Business Finland
Business Finland on merkittävä suomalaisen yritysmaailman tukija, joilta löytyy laaja määrä erikokoisille yrityksille suunnattuja palveluita ja tukimuotoja. 

Team Finland
Team Finland on yrityksille kansainvälistymispalveluita tarjoavien julkisten toimijoiden verkosto. Verkosto pyrkii tarjoamaan yrityksille sujuvan palveluketjun neuvonnasta rahoitukseen.

Tukea kehittämiseen ICT-palveluntarjoajilta ja ekosysteemeiltä

ITE-wiki
Löydät ITE-wikistä ohjelmistoyritykset, it-palvelutarjoajat, web- ja mobiilikehittäjät sekä digitalisaation osaajayritykset liiketoiminnan kehityskumppaneiksi

ICT-konsulttitalot & yritysten ICT-palveluiden tuottajat
Erilaiset ICT-konsulttitalot kykenevät tarjoamaan yrityksille merkittävää apua tekoälyprojektien kehittämisessä. ICT-palveluiden tuottajat pystyvät tarjoamaan tekoälyhankkeiden vaatimaa teknologista infrastruktuuria, mahdollisesti myös valmiita tekoälyratkaisuja. 

Silo.ai
Silo.ai on pohjoismaiden suurin yksityinen tekoälyratkaisuja kehittävä taho, joka kykenee toimittamaan yrityksille huipputeknologiaa edustavia tekoälyratkaisuja. 

FAIR
Finnish AI Region eli FAIR tarjoaa yrityksille matalan kynnyksen asiantuntijuutta tekoälyn, laajennetun todellisuuden, suurteholaskennan ja kyberturvallisuuden saralla. Maksuttomia palveluita tarjoava FAIR pyrkii nopeuttamaan ja laajentamaan tekoälyn käyttöönottoa pienissä ja keskisuurissa yrityksissä.

DIMECC
DIMECC on teknologia-alan huippuyritysten ja tutkimusorganisaatioiden omistava avoin yhtiö, joka tarjoaa yhteiskehitysalustan teknologian kehittämiseen.

Valmiit sovellukset
Nykyään on olemassa alati kasvava joukko erilaisia valmiita tekoälysovelluksia joita yritykset voivat ottaa käyttöön toimintaansa matalalla kynnyksellä.

Kasvu open
Kasvu Open järjestää maksuttomia sparrausohjelmia ja tapahtumia yrittäjille.

aistories.fi yleislogo

Verkkosivuston tarjoaa:

Aistories.fi luotiin osana AI-TIE eli Tekoälyinnovaatioekosysteemillä kilpailukykyä pk-yrityksille (2021-2023) ja AI-TIE Etelä-Suomi (2022-2023) -hankkeita. Tätä nykyä se palvelee myös muita korkeakouluhankkeita, joiden tavoitteena on edistää tekoälyn käyttöä ja hyödyntämistä pk-sektorilla.