Siirry suoraan sisältöön

Tekoälyinnovaatioekosysteemi

Mitä Uudellamaalla kannattaisi tehdä tukeaksemme pk-yritysten kilpailukykyä tekoälyn avulla?

Vahvistamme AI-TIE – Tekoälyinnovaatioekosysteemillä kilpailukykyä pk-yrityksille -hankkeessa edellytyksiä tekoälyn sovellusten kehittämiselle ja yhtenä hankkeen toimintamuotona on aihetta koskevan yhteistyön vahvistaminen. Yhteistyötä voidaan tehdä ja edistää monilla tavoilla, mutta nimenomaan innovaatioekosysteemin orkestroinnissa on kyse siitä, että tuodaan yhteen toimijoita jaetun haasteen äärelle pohtimaan ja kehittämään keinoja siihen, miten yhteistyölle voitaisiin rakentaa paremmat edellytykset.

Tekoälyn teema on vahvassa nousussa Uudellamaalla, jossa yritysten, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten ympärillä tapahtuu aiheeseen liittyvää. Uusimaa tunnetaan myös vahvoista toimijoista erinäisten teemojen parissa, kuten myös tekoälyn. Siinä missä erikoistuminen vahvistaa organisaatioiden kehittymistä omilla vahvuusalueillaan, sen kääntöpuolena syntyy pirstaloitunut palvelujärjestelmä, joka ei vastaa asiakkaiden tai asiakasyritysten kokonaisvaltaisiin tarpeisiin.

AI-TIE-hankkeessa tehtävä innovaatioekosysteemien orkestrointityössä tuomme yhteen tekoälyteemaan liittyviä keskeisiä toimijoita ja yrityksiä. Tarkoituksena on pohtia sitä, miten voisimme synnyttää yhdessä paremman tekoälyn kehittämisen toimintaympäristön Uudellamaalla, joka tukisi pk-yritysten kilpailukyvyn vahvistumista tekoälyn avulla.

Järjestämämme työpajasarjan tuotoksena syntyy julkaisu työryhmän ajatuksista sen suhteen, mitä kannattaa tehdä seuraavaksi.

Lue lisää innovaatioekosysteemien orkestroinnista: