Tekoälykäs pk-yritys: muutosvoimaa tekoälyn hyödyntämiseen pk-yrityksille ja niiden työntekijöille

Muutosvoimaa tekoälystä pyrkii silottamaan polkua ja tukemaan tekoälyn käyttöönottoa suomalaisissa pk-yrityksissä ja niiden työntekijöiden keskuudessa. Sivulle päivitetään helppotajuista asiantuntijasisältöä, joka avaa tekoälyn merkitystä pk-yritysten ja yksilöiden muutosmatkana ja edistää tekoälyn käyttöönottoa kotimaisissa yrityksissä. Luvassa on aiheeseen liittyviä lehtiartikkeleita ja blogeja, haastatteluja, podcast-sarja sekä interaktiivinen e-kirja ja webinaari.

Tekoäly ei ole pelkästään teknologinen harppaus, vaan myös kulttuurillinen ja organisaationaalinen muutos, jossa jokaisen yrityksen ja työntekijän rooli korostuu. Muutoksen syvällisempi ymmärtäminen ja siitä viestiminen ovat keskeisiä askeleita siihen, että suomalainen yrityselämä ottaa tekoälyä käyttöön viisaasti ja tehokkaasti. Suomessa on lähes 300 000 pk-yritystä, joten tekoälyn mahdollisuuksien käyttöönotto pk-yrityksissä vaikuttaa merkittävästi sekä Suomen kilpailukykyyn että koko yhteiskuntaan ja parhaimmillaan edistää hyvinvointia, innovaatioita ja taloudellista kasvua.

Asiantuntijasisältöä luodaan Tekoälykäs pk-yritys: muutosvoimaa tekoälyn hyödyntämiseen pk-yrityksille ja niiden työntekijöille -hankkeessa Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa vuosina 2023–2025.

Tehdyt julkaisut

Podcastit

Tekoälyosaamista ja muutosvoimaa kotimaisiin pk-yrityksiin

Alun perin AI-TIE-portaali luotiin osaksi AI-TIE Tekoälyinnovaatioekosysteemillä kilpailukykyä pk-yrityksille ja AI-TIE Etelä-Suomi -hankkeita (2021–2023), joiden toteutuksesta ja yhteistyökumppaneista kerrotaan alla tarkemmin. Marraskuussa 2023 käynnistyi Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa jatkohanke Tekoälykäs pk-yritys: muutosvoimaa tekoälyn hyödyntämiseen pk-yrityksille ja niiden työntekijöille (2023–2025). Tämä Työsuojelurahaston rahoittama hanke jatkaa siitä, mihin elokuussa 2023 päättynyt AI-TIE-hankekokonaisuus jäi ja hyödyntää sen tuloksia.

Yhteistyökumppanit

Tekoälykäs pk-yritys -hankkeessa yhteistyökumppaneina toimivat Business Helsinki, Keski-Uudenmaan kehitysyhtiö KEUKE, Länsi-Uudenmaan kauppakamari, Suomen yrittäjät, Terveysteknologia, Tradenomiliitto ja Yrityskummit. Hanke tekee yhteistyötä myös Turun kauppakamarin, Itä-Uudenmaan kehitysyhtiö Posintran ja Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursorin kanssa.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun logo
Työsuojelurahaston logo
Tradenomiliitton logo
Healthtech Finlandin eli Terveysteknologia ry:n logo
Suomen Yrittäjät Uusimaa ry:n logo
Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus KEUKE logo
Yrityskummit logo
Business Helsinki logo
Nestor Partnersin logo
Länsi-Uudenmaan Kauppakamarin logo
aistories.fi yleislogo

Verkkosivuston tarjoaa:

Aistories.fi luotiin osana AI-TIE eli Tekoälyinnovaatioekosysteemillä kilpailukykyä pk-yrityksille (2021-2023) ja AI-TIE Etelä-Suomi (2022-2023) -hankkeita. Tätä nykyä se palvelee myös muita korkeakouluhankkeita, joiden tavoitteena on edistää tekoälyn käyttöä ja hyödyntämistä pk-sektorilla.