Siirry suoraan sisältöön

Terveys- ja hyvinvointiteknologioiden kiihdyttämö

Kiihdyttämöön osallistui Uudellamaalla sijaitsevat pk-yritykset ja organisaatiot, jotka suunnittelivat tekoälyn hyödyntämistä tai laajensivat tekoälyosaamistaan. Kiihdyttämössä luotiin osaamispohja, jotta osallistujat voivat kiihdyttämön jälkeen hyödyntää ja syventää oppimansa pilotoimalla kiihdyttämössä valittua tekoälyn käyttötapausta AI Design Sprint –vaiheessa, jossa käyttötapauksesta tuotetaan MVP (minimum viable product) eli pienin julkaisukelpoinen tuote.

Kiihdyttämötoteutuksen yhteistyökumppanina toimi Suomen tekoälykiihdyttämö FAIA.

Lue lisää kiihdyttämöstä: Tekoäly pk-yritysten kilpailuedun tukena terveys- ja hyvinvointiteknologioiden alalla (23.05.2022)

AI-TIE hanke

Tekoäly ja Health- & Med Tech

Tekoälykiihdyttämö keskittyi terveysteknologioiden, hyvinvoinnin, sosiaali- tai terveysalaan. Terveys- ja hyvinvointiteknologiat olivat osalla osallistuneista yrityksistä tekoälyratkaisun keskiössä.

Health tech eli terveysteknologia keskittyy henkilökohtaisen hyvinvoinnin ja ennaltaehkäisevien hoitojen optimointiin, joita hyödynnetään varsinaisen terveyden- ja sairaanhoidon ulkopuolella. Poikkeuksena ovat terveydenhuollon organisaatioiden potilastietojärjestelmät, jotka kuuluvat myös Health techiin. Tavoitteena on innovoida, tuottaa ja toimittaa yritys- ja kuluttaja-asiakkaille tuotteita ja palveluita, jotka ennaltaehkäisevät sairauksia ja parantavat elämänlaatua.

Health tech käsittää mm. ohjelmistoja, terveyteen liittyvän datan analyysejä ja mitä moninaisimpia terveydentilan seurantaa helpottavia laite- ja sovellusratkaisuja. Laitteiden ja ohjelmistojen käytöstä myös kerätään valtavia määriä dataa, jota voidaan analysoimalla jatkojalostaa diagnostisiin tarkoituksiin sekä uusien innovaatioiden aihioiksi.
 

Med Tech eli lääketieteellinen ja lääkinnällisten laitteiden teknologia keskittyy diagnosointiin, terapeuttisiin teknologioihin, lääkinnällisiin laitteisiin sekä lääkkeisiin, jotka mahdollistavat sairauksien diagnosoinnin ja hoitamisen terveydenhuollon organisaatioissa ja sairaaloissa sekä reseptilääkkeiden avulla.

Lue lisää: Johdanto tekoälyyn soten näkökulmasta (12.05.2022)

Tekoälykiihdyttämön osallistujat

biohit logo
Biohit
esperi logo
Esperi Care
Evantia
Foibekartano
footbalance logo
Footbalance System
Go Strong logo
Go Strong
Luona
Mediconsult logo
Mediconsult
Medfiles logo
Medfiles
Mediq Suomi logo
Mediq Suomi
Pharmac Finland logo
Pharmac Finland
Prevett logo
Prevett
ResMed Finland logo
ResMed Finland
Suomen Fysiogeriatria logo
Suomen Fysiogeriatria
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
VitalSignum logo
VitalSignum
WorkPower logo
WorkPower