Doctors performing surgery and medical technology. Medtech. VR s

Terveys- ja hyvinvointiteknologian ja sosiaali- ja terveysalan kiihdyttämöön osallistui 17 suomalaista pk-yritystä, joiden tavoitteena oli laajentaa tekoälyosaamistaan, kehittää sisäisiä liiketoimintaprosessejaan tai innovoida uusia tuotteita ja palveluita. Kiihdyttämön aikana osallistujat oppivat tekoälyn perusteet ja kehittivät suunnittelutyökalujen avulla tekoälykehitysprojektiaan. Useat yritykset etenivät AI Design Sprint -vaiheeseen, jossa ne suunnittelivat ja toteuttivat tekoälykokeiluja.

Tutustu yritysten tekoälytarinoihin! Artikkelimme, blogimme ja podcastimme kertovat kiihdyttämöön osallistuneiden yritysten tekoälymatkoista.

Tekoäly ja health- & medtech

Tekoälykiihdyttämö keskittyi terveysteknologioiden, hyvinvoinnin, sosiaali- tai terveysalaan. Terveys- ja hyvinvointiteknologiat olivat osalla osallistuneista yrityksistä tekoälyratkaisun keskiössä.

Health tech eli terveysteknologia keskittyy henkilökohtaisen hyvinvoinnin ja ennaltaehkäisevien hoitojen optimointiin, joita hyödynnetään varsinaisen terveyden- ja sairaanhoidon ulkopuolella. Poikkeuksena ovat terveydenhuollon organisaatioiden potilastietojärjestelmät, jotka kuuluvat myös Health techiin. Tavoitteena on innovoida, tuottaa ja toimittaa yritys- ja kuluttaja-asiakkaille tuotteita ja palveluita, jotka ennaltaehkäisevät sairauksia ja parantavat elämänlaatua.

Health tech käsittää mm. ohjelmistoja, terveyteen liittyvän datan analyysejä ja mitä moninaisimpia terveydentilan seurantaa helpottavia laite- ja sovellusratkaisuja. Laitteiden ja ohjelmistojen käytöstä myös kerätään valtavia määriä dataa, jota voidaan analysoimalla jatkojalostaa diagnostisiin tarkoituksiin sekä uusien innovaatioiden aihioiksi.
 

Med Tech eli lääketieteellinen ja lääkinnällisten laitteiden teknologia keskittyy diagnosointiin, terapeuttisiin teknologioihin, lääkinnällisiin laitteisiin sekä lääkkeisiin, jotka mahdollistavat sairauksien diagnosoinnin ja hoitamisen terveydenhuollon organisaatioissa ja sairaaloissa sekä reseptilääkkeiden avulla.

Lue lisää: Johdanto tekoälyyn soten näkökulmasta (12.05.2022)

Tekoälykiihdyttämön osallistujat

biohit logo
Biohit
esperi logo
Esperi Care
Evantia
Foibekartano
footbalance logo
Footbalance System
Go Strong logo
Go Strong
Luona
Mediconsult logo
Mediconsult
Medfiles logo
Medfiles
Mediq Suomi logo
Mediq Suomi
Pharmac Finland logo
Pharmac Finland
Prevett logo
Prevett
ResMed Finland logo
ResMed Finland
Suomen Fysiogeriatria logo
Suomen Fysiogeriatria
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
VitalSignum logo
VitalSignum
WorkPower logo
WorkPower
aistories.fi yleislogo
Työsuojelurahaston logo valkoinen läpinäkyvä

Verkkosivuston tarjoaa:

Aistories.fi kokoaa yhteen innostavia tutkimustuloksia ja tekoälytarinoita, jotka käsittelevät suomalaisten yritysten tekoälymatkaa.